Rozhodnutí

 
 

Rok je poměrně dlouhá doba, a tak se stávalo, že při setkáních se pánové X a Y občas pobavili na téma „Když by vyrazili, co by mohli… v Rusku a Mongolsku procestovat, jakou formu přepravy by zvolili, kdy by vyjeli, atd.“. Postupem času, se toto téma stávalo mnohem častější a začaly se rýsovat konkrétní obrysy.
Jelikož se pánové nechtěli vracet do nevlídného počasí podzimu a zimy, tak byl prvotní plán cesty záhy rozšířen o podrobnější procestování Indie a Dálného východu než doposavad. A vzhledem k tomu, že se pánové dohodli na způsoby přepravy pomocí vlastního automobilu, tak se okružní jízda po Asii završila i o procestování Blízkého východu. Nicméně stále nenadešel den D, kdy mělo být řečeno ANO či NE výpravě. A tak na sklonku jara se opět sešli, aby si řekli, že už asi nemá cenu zbytečně otálet, když oba chtějí tuto cestu uskutečnit. Konečně tedy expedice přestala být tajemstvím a dostala punc oficiality. Stroj přípravy se tak dal do pohybu. Po zimním africkém dobrodružství se osvědčil jako dobrý společník pan Z, a proto mu bylo nabídnuto, zda by nechtěl rozšířit řady bláznivých dobrodruhů. Bez zaváhání souhlasil. Zmiňované africké dobrodružství však mělo za následek ještě jednu změnu. Uhranuti černým kontinentem v myslích pánů vytanula myšlenka, zda na Blízkém východě nezahnout doleva a neobkroužit i Afriku. Po krátkém rozmýšlení bylo definitivně rozhodnuto. Bude objeta i Afrika. Termín expedice se tak rozrostl o další rok.
Jakmile se na veřejnosti začala šířit informace o plánu expedice daných pánů, přihlásil se pan W, že by se též rád zúčastnil. Vzhledem k tomu, že v takovém počtu se dají hrát taroky a pan W je ovládá, byl tedy přijat do společnosti. Bohužel panu W prvotní nadšení nevydrželo dlouho a po důkladném zvážení všech pro a proti se rozhodl, že se mu na stará kolena již nevyplatí plahočit tak dlouho světem. Nicméně se nabídl, že bude dělat styčného důstojníka, což pánové X, Y a Z přijali s povděkem.

A to je vše o zrodu expedice přátelé. Vše ostatní už se nachází zde na webu (rámcový plán cesty, dopravní prostředek, krátké medailonky zmiňovaných pánů).

Mnohé z vás by však určitě zajímalo, pod jakými akronymy se kdo ze zúčastněných nachází. Jakékoliv spojení akronymu s dotyčným pánem je však čistě náhodné, tak tedy:

pan W – Vladimír Weir Šoumal
pan Z – Aleš Žabža Bžatek
pan X – Aleš Alin Kašpar
pan Y – Jaroslav Yarin František

Příspěvek byl publikován v rubrice Před cestou. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
   
 

1 komentář u Rozhodnutí

  1.  
    Eva napsal:
     
     

    Ahoj cestovatelé, jak probihají poslední přípravy? Už jen 18 dnů do odjezdu…Buďte hlavně opatrní a vyhýbejte se nebezpečným místům … hlavně se v pořádku vraťe k těm, co na vás budou neustále myslet a kterým budete chybět !!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *